top of page

Reguliere lessen

Lessen bij Achieve Body Control

Wij geven freerun les aan kinderen en jongeren op zes verschillende locaties in Groningen waaronder onze eigen parkour gym TheSpot. Onze lessen duren een uur en hebben een vaste structuur. We beginnen met een warming up, daarna volgt het “skill” gedeelte waarin we de vaardigheid van deze les behandelen, aan het eind van de les is er een vrij moment waarop de leerlingen zelf mogen bepalen welke techniek of vaardigheid ze willen oefenen. Er is altijd één van onze gecertificeerde trainers aanwezig, die op elk moment ondersteunt en individuele begeleiding kan bieden.

Mentaal en fysiek sterker worden

Naast het fysiek sterker worden, is het overwinnen van angsten en het ervaren van succes ook een groot deel van de sport. Soms kan het best spannend zijn om een nieuwe trick of sprong te leren maar juist door het leren overwinnen van deze angst word je mentaal sterker en zelfverzekerder. Daarnaast geeft het landen van een nieuwe trick ook een onwijs goed gevoel. Natuurlijk staat veiligheid voorop, onze leerlingen leren een aantal val-technieken zodat ze zichzelf kunnen redden zelfs als het een keertje misgaat.

Community is binnen freerunning een groot onderdeel, ook bij ons in de lessen komt dit sterk terug. Het samen zijn en leren van en met elkaar staat bij ons voorop. Hoewel freerunning geen teamsport is, is het wel degelijk zo dat freerunners vaak samen trainen en met elkaar en van elkaar nieuwe tricks leren. Binnen de freerun community gaat het niet om niveau, je wordt geaccepteerd ongeacht je niveau. Dit maakt het een veilige plek voor iedereen om nieuwe tricks proberen en je eigen creatieve stijl te ontwikkelen. Om bij te dragen aan de Groningse community organiseren wij evenementen en challenges met als uitgangspunt: plezier hebben en leren van en met elkaar!

De Freerun community

Niveau groepen
In eerste instantie worden de leerlingen geplaatst op leeftijd, wij proberen onze groepen echter zoveel mogelijk op niveau in te delen. Dit zorgt ervoor dat elke les voldoende uitdagend is voor iedereen en dat de leerlingen makkelijker samen kunnen trainen. Tijdens onze lessen leren wij de leerlingen stapsgewijs naar een steeds hoger niveau te komen. De leerlingen leren hoe ze nieuwe bewegingen stap voor stap aan kunnen leren. Hierdoor krijgen ze gaandeweg meer controle over hun lichaam en leren ze hoe ze zichzelf een beweging aan kunnen leren. De trainer bepaalt of een leerling klaar is voor om door te gaan naar een hogere groep. Hierbij kijkt de trainer naar het niveau van de leerling in combinatie met de inzet en gedrevenheid om te leren. De leerling bepaalt zelf of hij/zei daadwerkelijk naar een hogere groep wilt. Dit gaat in overleg met de leerling en de ouders. Wil jij een keer een training bij ABC volgen? Klik dan hier voor een gratis proefles!

 

Team ABC en het trainen van talenten

Naast de reguliere lessen bieden wij extra mogelijkheden voor talenten in onze lessen. Zij krijgen een aanbod om zich aan te sluiten bij Team ABC. Team ABC is ons wedstrijd team, tevens doet dit team stunts, reclames, en geven ze workshops en lessen. Ook doen we gezamenlijk mee aan Freerun evenementen en wedstrijden en natuurlijk trainen we vaak samen. Op dit moment telt het team 15 leden, waaronder Jai Bos, de huidig Nederlands kampioen Freerunning (alle leeftijden). Bij Team ABC kun je zelf je richting bepalen, we zetten erop in om jouw talenten in deze sport verder te ontwikkelen in de richting die jou interessant lijkt.

Een keer proberen?
IMG_4166_edited.jpg

Probeer het eerst een keertje met een gratis proefles

Lid worden?
_MG_3940.jpg

Schrijf je in voor een of twee keer per week vaste freerun les(sen)

gecertificeerde Trainers

Al onze trainers zijn gediplomeerd freerun coaches bij de KNGU of volgen een traject om dat te worden

Voor freerunners door freerunners

De community is binnen Freerunning erg belangrijk. We proberen onze leden dit gevoel van community ook mee te geven. Onze trainers zijn actief lid van de Freerun community in Groningen en trainen dus ook veel buiten. Hierdoor kunnen wij jou precies leren hoe je al je tricks op een veilige manier buiten kunt doen

Plezier is natuurlijk erg belangrijk tijdens het sporten, je leert iets ook makkelijker als het leuk is. Daarom zetten wij in op plezier tijdens onze lessen. Aan het eind van elke les krijgen de leerlingen de kans om zelf te bepalen welke vaardigheden ze gaan oefenen in de vrijetraining.

Leren met Plezier

Mentaal en fysiek sterker worden

Freerunning is zowel mentaal als fysiek even uitdagend. Hierdoor leer je omgaan met uitdagingen, dat geeft je zelfvertrouwen ook buiten de sport. Tegelijkertijd word je fysiek sterker.

bottom of page