top of page

Wie zijn wij?

De naam zegt het al, Achieve Body Control (ABC), wij zijn freerun atleten uit de provincie Groningen. Freerunning geeft het ultieme gevoel van lichaamscontrole, kracht en vrijheid. Met zeven gecertificeerde trainers geven wij op vijf locaties in de provincie Groningen freerun les aan kinderen en jongeren. We hebben een talententeam van 14 atleten waar jij met hard trainen onderdeel van kan worden!

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram

Ons verhaal

Achieve Body Control (ABC) en het bijbehorende Team ABC is in 2017 opgericht door Goku Destina. Met behulp van Kirth Trini Ramoutar is Achieve Body Control in 2020 begonnen met het lesgeven onder eigen naam. Het ontstaan van het idee van Achieve Body Control gaat minimaal 14 jaar terug, naar het begin van onze eigen Freerun carrière. Freerunning is een relatief nieuwe sport, toen wij ermee begonnen waren er nog geen zalen of lessen waarin deze sport beoefend werd. Wij hebben onszelf alles aangeleerd en deden inspiratie op bij elkaar of via het internet. Uiteindelijk werd Freerunning steeds populairder en zagen wij dat de eerste turnverenigingen lessen aan begonnen te bieden. Helaas werden deze lessen vaak gegeven door sporttrainers die verder geen ervaring hadden met de sport. Dit resulteerde in apenkooi lessen of trampoline springen. In die tijd werd Freerunning vaak wel “turnen op straat” genoemd. Freerunning is echter een totaal andere discipline dan turnen, de focus ligt op veel meer op creativiteit en efficiëntie in het bewegen en op het samen trainen in plaats van op de netheid en competitie zoals in het turnen. Natuurlijk vinden wij dat er ruimte is voor beide disciplines en wij hebben als trainers jaren lang goed samengewerkt met turnverenigingen. Uiteindelijk zijn wij echter tot de conclusie gekomen dat wij het Freerunnen zelf moeten aanbieden.

 

Onze trainers zijn al jaren actief lid van de Groningse Freerun Community, beheersen de tofste tricks en zijn gecertificeerd om training te geven, of zijn in opleiding. Dit geeft onze trainers een unieke positie om de leerlingen op een gestructureerde, veilige en leuke manier het “echte” Freerunnen aan te leren. Wij weten hoeveel plezier, zelfvertrouwen en vriendschappen deze sport kan brengen en we willen dit graag doorgeven aan zoveel mogelijk kinderen en jongeren zodat zij dit zelf kunnen ervaren.

Team ABC en het trainen van talenten

Naast de reguliere lessen bieden wij extra mogelijkheden voor talenten in onze lessen. Zij krijgen een aanbod om zich aan te sluiten bij Team ABC. Team ABC is ons wedstrijdteam, daarnaast doet het team mee aan: stunt demo’s, reclames, Freerun evenementen en geven ze workshops en lessen. Op dit moment telt het team 14 leden, waaronder Jai Bos, de Nederlands kampioen Freerunning 2022. Bij Team ABC kunnen de talenten zelf bepalen hoe ze zich willen ontwikkelen en welke richting hun het interessants lijkt. Ieder talent is uniek en heeft een eigen stijl, daarbij ondersteunen onze trainers de talenten volledig. Talent in actie? Bekijk de video van ons team hieronder!

Onze visie op Freerunning & Parkour

Freerunning gaat niet zo zeer om de coolste trick doen of op het hoogste dak klimmen / springen, het gaat erom dat je volledige controle leert hebben over jouw lichaam en dat je met die controle, zo creatief mogelijk, door de omgeving kunt bewegen. Je kunt dus overal Freerunnen omdat je alleen jezelf en jouw eigen creativiteit nodig hebt. Dat geeft een enorm gevoel van vrijheid en zelfvertrouwen. Ook leer je omgaan met het overwinnen van angsten, wat je mentaal sterker maakt. Het sociale aspect van samen trainen is ook erg belangrijk binnen deze sport. Het unieke aan de wereldwijde Freerun community is de sfeer die er heerst, iedereen wordt geaccepteerd ongeacht hun vaardigheden, prestaties, of hoe lang ze al trainen. Het kan zomaar zijn dat je op een Freerun evenement samen met de wereldkampioen traint. Deze open sfeer geeft iedereen de vrijheid om hun eigen stijl te ontwikkelen en samen te trainen en te leren. Dat is wat deze sport zo uniek en mooi maakt.

Trini_Dive.JPG
Graag een keer een gratis proefles? Dat kan!
bottom of page